Най-новото заглавие в което участва нашумялата напоследък звезда Робърт Патинсън вече приключва своята разходка по българските кина с почти никакъв успех. Най-странното е, че доста хора направо се побъркаха от нерви, правейки какви ли не групи, форуми и подписки против изместването на премиерната дата с близо два месеца по-късно. Резултат сякаш имаше, но в крайна сметка колко хора отидоха да гледат филма на кино? Дори аз самият, не успях да го сторя, за това пък реших да не го пропускам, когато го мернах в един торент тракер. За което наистина не съжалявам. И така...
"Вода за слонове" / "Water for Elephants" всъщност е един филм, който си заслужава вниманието ви. Един изключително тъжен и смислен филм, какъвто не бях гледал от месеци. Толкова изчистен, че би могъл да граничи с брилянтен. Очаквах доста по-голям интерес от феновете на "Здрач" и на самия Робърт Патинсън и останах малко изненадан от факта, че доста малко хора гледаха филма на кино. Освен Патинсън във филма участва една актриса, която аз страшно много харесвам. Рийз Уидърспун, позната на повечето от вас от филма "Професия блондинка". И въпреки малко несериозния образ, който Уидърспун си създаде през годините, аз не само я харесвам, аз я обожавам. Тя е една изключителна актриса, която заслужава адмирации.Може би малко хора оценяват таланта й, за това този филм със сигурност ще ви покаже една малка част от това какво представлява Уидърспун като актриса.
"Вода за слонове" отразява трудната любов и показва, че нищо не може да спре двама човека, които са родени един за друг, да бъдат заедно. Но това всъщност е много повече от една обикновена романтична история. Във филма се показват и други проблеми. Става въпрос за насилието над животните, въпреки че тук е по един малко по-различен начин. Историята показва жестоката реалност (поне за времето,в което се развива филма) за това как се държат хората с животните в цирковете. Как ги държат гладни, как ги бият, за да успеят да ги дресират, а накрая се оказва, че трябва да се прояви само малко повече търпение и внимание към едно животно, за да може то да бъде дресирано и да изпълнява това, което ни се иска.

Но накрая се оказва, че животните всъщност са изключително умни създания, в този случай става въпрос за слоницата Роузи, която защити тези, които се държаха добре с нея и си отмъсти жестоко на онези, които я биеха.С отношението, с което подходим към едно животно, точно с това ще ни отвърне то . Ако се държим добре, то ще ни бъде верен приятел до гроб. Точно както се случва и тук. "Вода за слонове" е филм, който ще ви покаже и други страни на живота, такива каквито ние не познаваме. Филмът е изключително подходящ, за всеки, който оценява киното като изкуство и харесва филми, които показват нещата такива, каквито са.

0 коментара:

Публикуване на коментар