9/01/2011

На кино през Септември

Публикувано от Христо Василев |

Лятото вече е към своя край, вече може да си починем от горещините и да се радваме на топли дни с прохладни нощи. Септември вече настъпи, а с него идва и един дълъг списък от филми в кино афишите. Както бях обещал, още с първия ден от новия месец стартираме и новата ни рубрика "На кино през....", която всеки месец ще ви информира за пълният списък премиерни заглавия и най-отличаващите се от тях.
Септември по традиция е времето, когато хората се връщат от почивки и кино салоните отново започват да се пълнят. Този месец ни очакват повече от 15 премиерни заглавия, които ще проследим по българските кина. Само няколко от тях обаче, ще привлекат по-голям кръг от хора.


"Зеленият фенер" / "Green Lantern" 3D
В необятната и мистериозна вселена, малка, но могъща сила е съществувала през вековете. Закрилници на мира и справедливостта, наречени Зелените Фенери.
Братство от войни, заклели се да пазят междугалактическия ред. Всеки Зелен Фенер носи пръстен, който му дава суперсили. Когато нов враг на име Паралакс заплашва да наруши баланса във Вселената, съдбата на Земята и Фенерите попада е в ръцете на един новобранец, първия човек в редиците им – Хал Джордън


"Колумбиана" / "Colombian"  
Като дете, Кат (Зои Салдана) вижда убийството на родителите си в Богота. Тя израства, превръщайки се в хладнокръвен убиец. През деня работи като наемник за чичо си, а останалото време ангажира с отмъстителни убийства, които се надява да я доведат до крайната й цел – виновниците за смъртта на нейните родители.

"Дивачета" / "Born to Be Wild" IMAX
Taзи история е като приказка, само че е напълно реална и още не знаем как ще завърши. „Дивачета 3D” е филм за необикновено силна връзка между хора и животни. Това е история за  любов и себеотдаване. Бебета слонове и орангутани са загубили своите семейства и  оцеляването им на Земята е застрашено.

"Стръв" / "Shark Night" 3D
Лентата СТРЪВ е поредната история с акули, която ще се опита да накара зрителите да се страхуват. Основното предимство в случая е, че филмът е в 3D формат, което със сигурност ще помогне въздействието да бъде по-внушително.
Уикендът на седем ентусиасти се превръща в ад, след като са нападнати от сладководни акули, които обитават езерото, в което отдъхващите се къпят.



"Опашати сватовници" / "Zookeeper"
Във филма Опашати сватовници Грифин Кейес (Кевин Джеймс) е сърдечен и внимателен работник в Зоологическа градина. Той е самотен и смята, че единствения начин да си намери приятелка е като напусне работата си.
Животните в градината научават за плановете му и панически решават да нарушат най-голямото им правило – да не говорят с хора.  


"Лешникотрошачката" / "The Nutcracker" 3D
Виена през 20-те. Деветгодишната Мери живее в образцов дом, не й липсва нищо близка човешка душа. Въпреки, че е заобиколена от прекрасни играчки, Мери копнее за топлотата на своите родители, които са доста резервирани към хлапето. В коледната нощ момиченцето получава дървена кукла от своя вуйчо. Мери няма търпние да вдъхне живот на играчката. А на Коледа стават чудеса и куклата наистина оживява.

"Деца шпиони: Краят на времето" / "Spy Kids 4: All the Time in the World" 3DСветът на г-жа Уилсън се преобръща, когато маниакалният Пазител на времето (Джеръми Пивън) заплашва да завладее света. Тя се завръща към екшъна, когато е повикана от OSS – шпионски щаб, създал вече нефункциониращия отдел „Деца шпиони”. С приближаването на Армагедон, Ребека и Сесил ентусиазирано се впускат в екшъна, научили, че скучната им мащеха някога е била таен агент.


"Drive: Живот на скорост" / "Drive"
“Drive: Живот на скорост” е екранизация на едноименната книга на автора Джеймс Салис, а сюжетът разказва за “безименен” холивудски каскадьор (Райън Гослинг), който освен това работи и на свободна практика като шофьор на различни банди специализирани в банкови обири. Въпреки това, той никога не участва директно в обирите, a мотото му е: “Не вземам участие, не познавам никого, не нося оръжие. Аз карам.”

"Последен изход 5" / "Final Destination 5" 3D
След като голям мост се срутва, оцелелите с облекчение си отдъхват, че са се разминали със смъртта. Но никой не може да избяга от съдбата си. Смъртта дебне тези, които за предопределени да попаднат в обятията й.Петата част на „Последен изход” е дебют на голям екран за режисьора Стивън Куейл. Ветеранът сред актьорския състав съставен предимно от млади актьори е Кортни Ванс.

"Джони Инглиш се завръща" / "Johnny English Rebor"
Джони Инглиш е скромен и обикновен бюрократ, извикан да служи на кралицата и страната, след като всички други агенти са убити, като му е поверена сигурността на съкровищата на британската корона. Сега към задълженията на агента се добавя и грижата за китайския премиер, който е отвлечен от международни терористи. 


"KYLIE 3D: Aphrodite Les Folies"
Концертът от турнето на Кайли Миноуг е заснет в зала О2 в Лондон.  Ефектът от внушителната сценография, изпълнена перфектно до най-малкия детайл, е подсилен и от триизмерното заснемане.
Благодарение на 3D технологията феновете в залата могат да бъдат пренесени на сцената, където златни колесници, летящи ангели, уникални костюми, дело на гениалното дизайнерско дуо Долче и Габана и наелектрезиращи танци спират дъха в продължение на 2 часа до самия финал. Концерът включва хитове като Can't Get You Out Of My Head,  Spinning Around, Slow заедно с парчетата от последния платинен албум на певицата  Aphrodite


"Полунощ в Париж" / "Midnight in Paris"
Филмът проследява историята за едно семейство, отправило се на пътешествие към града на любовта ... по работа. В групата има току-що сгодена двойка, чийто живот се преобразява по време на пътуването.Филмът прославя любовта на младия човек към Париж, като същевременно хвърля дълбок поглед върху илюзиите, които хората си правят, мислейки си, че различният от техния живот е по-добър.

"Отвлечен" / "Abduction"
Напрегнат трилър за млад мъж, който решава да разкрие истината за своя живот, след като се натъква на своя снимка в сайт за издирвани хора.В главната роля – звездата от трилогията „Здрач” Тейлър Лаутнър.


"Муминтрол и преследването на кометата" / "Moomins and the Comet Chase" 3D
Среща с любимите Муминтроли на финландската писателка Туве Янсон. Бели, закръглени, с малки уши и лапички, с големи глави, муминтролите много наподобяват хипопотами, но всъщност са нов вид мили животинки. Семейството живее в своята къща в Муминската долина. Временно обитават морски фар и театър. Татко Мумин, Мама Муминка и техният син Муминтрол съжителстват с много чудновати същества. 

"Точната бройка" / "What's Your Number?"
Изискана дама преосмисля връзките си с последните 20 мъже и започва да си задава въпроса, дали някой от тях всъщност не е голямата любов в живота й.
Британецът Марк Майлод кани цяло съзвездие талантливи младежи за поредната си комедия. 


"Елитни убийци" / "The Killer Elite"
Създаден по действителен случай, сюжетът на "Елитни убийци" препуска по цялото земно кълбо от Австралия до Париж, Лондон и Близкия Изток в наситения с екшън разказ на бивш агент от Специални операции /Джейсън Стейтъм/, когото убеждават да се върне към активна служба, за да спаси своя наставник /Робърт Де Ниро/.
За тази цел той трябва да изпълни почти невъзможна мисия - да убие трима сурови убийци с хитър водач /Клайв Оуен/.


"Цахес"
Сюжетът разказва историята на малка антикварна книжарничка, оцеляла между железобетона на съвременния град и нейните посетители, като действието прескача между миналото и настоящето

"Оглупели от любов" / "Crazy, Stupid, Love."
Животът на един баща коренно се променя след проблем в семейството му, след който той полага неимоверни усилия, за да възобнови добрите отношения с децата си.

-----------------------------------------------------

Въпреки многобройните премиери този месец, малко са онези заглавия, които ще грабват вниманието на зрителите. Многобройни комедийни филми, което не е толкова странно. Тази година бяхме заляти с еднотипни и често слаби продукции от жанра на романтиката и комедията, въпреки това съм забелязал, че българската публика приема повечето от тях с отворени обятия. Едно от най-силните заглавия този месец със сигурност е "Зеленият фенер", чийто реклами бяха повече от впечатляващи, а срещам и доста добри отзиви, че това е може би най-добрия филм за тази година, но това ще разберем скоро. Два ужаса ще ни плашат през Септември в лицето на "Стръв" и "Последен изход 5", вторият от които е може би един от най-любимите ужаси на българските зрители, които приемат всяка следваща част с изключителен интерес. Очакванията разбира се са за добри приходи в бокс офис-а, като се има предвид, че и двата ужаса ще се разпространяват в 3D формат. Друго интересно заглавие този месец е "Отвлечен", където главната роля изпълнява звездата от "Здрач" - Тейлър Лаутнър и поне според мен това ще привлече голям поток от зрители в киносалоните. През Септември имаме и премиера на българския филм "Цахес" на което за жалост, не залагам много. Почти никаква рекламна кампания и от това, което може да видим изглежда нещо доста слабо. Българските зрители ще бъдат заинтригувани още и от продължението на "Деца шпиони: Краят на времето". Е, толкова много премиери, сигурен съм, че ще има за всекиго по нещо, ако ли пък не тогава ви остава да очаквате октомври с нетърпение.

0 коментара:

Публикуване на коментар