"Зеленият фенер" е едно от новите 3D предложения, които се завъртяха по кината тази седмица. Въпреки, че лентата не оправда очакванията в Америка, аз бях сигурен, че това е филм точно като за мен. Приходите от премиерния уикенд в България едва нахвърлят 40 000 лв., но все пак историята за "Зеления фенер" е напълно непозната за българските зрители.
Жанра на фантастиката е голяма моя слабост и съвсем очаквано филмът ми хареса. По-точно - хареса ми и то много. Точно това, което исках да гледам. Често ставаме свидетели на борбата между доброто и злото, но рядко това е показано по един добър начин.
В необятната и мистериозна вселена, малка, но могъща сила е съществувала през вековете. Закрилници на мира и справедливостта, наречени Зелените Фенери. Братство от войни, заклели се да пазят междугалактическия ред. Всеки Зелен Фенер носи пръстен, който му дава суперсили. Когато нов враг на име Паралакс заплашва да наруши баланса във Вселената, съдбата на Земята и Фенерите попада е в ръцете на един новобранец, първия човек в редиците им – Хал Джордън.но Зелените Фенери не таят уважение към хората, които никога не са изпитвали безмерната сила на пръстена. Вписвайки се като липсващата част от пъзела, непоколебимия Хал притежава нещо, което нито един от братството не притежава – човечност.
Смятам, че "Зеленият фенер" ще се хареса на феновете на фантастиката. Страхотни ефекти, интересни създания и какво ли още не може да се види в лентата. Със сигурност нещо, което си заслужава парите. Ако се чудите дали филмът си заслужава, само защото не сте запознати с историята може да решите да ми се доверите. Харесвате ли подобен тип филми, няма как да останете разочаровани.
Въпреки слабите приходи на филма, вече е взето решение, че ще се снима продължение. Всъщност за тези от вас, които вече са гледали лентата, но не са изчакали надписите може би ще се стори интересно, няколко кадъра които следват именно след надписите, където един от зелените фенери сложи пръстена изкован от жълтата сила и по всичко си личеше, че в евентуално продължение именно това ще е новият злодей. Продуцентите обещават един много по-мрачен и наситен с екшън филм в продължението на "Зеленият фенер" и трябва да призная, че това може би ще е една по-печеливша формула. Един по-мрачен вид на подобен тип филми винаги седи добре, дори малко плашещо, докато сега е дори шарено.
Сигурен съм, че с времето хората ще приемат "Зеленият фенер" като един от любимите герои, просто все още не са толкова запознати с историята, но едно продължение със сигурност ще привлече доста по-широк кръг зрители. Скоро по кината не бяхме имали възможност да гледаме качествена и добре направена фантастика, така че това е вашият шанс, след посредствени филми от началото на лятото като "Тор: Богът на гръмотевиците" това ще ви се стори шедьовър. Най-подходящ завършех на тази публикация би бил цитат от клетвата на "Зеленият фенер", който гласи:

"И в ясен ден, и в мрачна нощ, никое зло не ще избегне моя взор…"

1 коментара:

GFoxxx каза...

Ръка ти стискам за чудесното ревю! Бях се отчаял, че напоследък само критика търпи филма (незаслужена ъфкорс), но се накефих на искреното ти мнение :)
За мен това е един от най-добрите блокбъстъри за лятото. Як екшън, здраво 3де, култов злодей и ефекти, които режат.
Зеленият Фенер е супер! Оценката ми е 8+/10.

Публикуване на коментар