9/14/2011

"Sucker Punch: Измислен свят" - за кого е цялата тази история

Публикувано от Христо Василев |

Въпреки, че минаха месеци от премиерата на "Sucker Punch: Измислен свят" няма как да подмина това заглавие без да кажа и аз някоя друга лоша дума за филма. Естествено повечето от вас вече знаят, че това е най-голямата безумица тази година. Абсолютна глупост. Без вложен грам замисъл и предварителна идея.
Най-интересното е, че този филм има такива ефекти, за които някоя фантастика може само да си мечтае. Както беше писал моят приятел Влади Неколов от подобен тип блог, този филм притежава ефекти правени по учебник. И това е точно така, седиш и гледаш как всичко е перфектно изработено до най-малкият детайл.Един наистина напълно нов и измислен свят, перфектно създаден чрез компютърна технология. А аз винаги съм си мислел, има ли един филм страхотни ефекти то няма как да не е добър. Това само ми доказва колко много имам да уча още като режисьор. И това, че в тези два реда хваля нещо по този филм нека не ви заблуждава. Аз не хваля филма, а изказвам адмирации към човекът, който е правил ефектите и до тук.
На мен лично ми отне цели 2 месеца, за да докарам този филм до края. На седмица издържах не повече от 15 минути. Беше трудно. Истински трудно. Гледаш, гледаш... ама то грам смисъл няма в това, което гледаш? И се питаш какви са тези глупости. Най-много се радвам, че не отидох на кино. Чак съм доволен, че не го направих. Някакви действия без никаква логика през цялото време. Не знам дали ще успея да опиша този филм с толкова много различни негативни думи, но вероятно ще се повторя, защото ако вземете та решите да го гледате, да не правите тази грешка.
Безспорно оглави класацията за най-лош филм тази година, дори предполагам ще си вземе и Златната Малинка, но това ще видим.
По принцип още снощи щях да пиша, за да си излея мъката. Обаче, след като успешно му видях края, взе че ми хареса. Цялата работа за последните десет минути от филма, които по някакъв странен и нелогичен начин ми харесаха. Чак ме изпълниха. Тогава, когато вече нещата има някаква логика и едва ли не хората разбраха какво се е случвало през цялото време.
Ами господа сценаристи, така ли се мисли филм да му се невиди. С тези ефекти можехте да направите нещо велико, което щеше да остане в историята, ама вие тц, вие решихте да ни покажете един ефектен филм без капка смисъл и накрая едни десет приятни минути, в които че чак и да ни хареса. Та, за това не писах снощи де. Рискувах да кажа нещо добро, повече от колкото трябва.
За това се връщам пак към негативизма. Главната актриса Емили Браунинг в ролята на Бейби Дол, която трудно ще познаете играе в един от най-любимите ми филми "Лемъни Сникет: Поредица от злополучия". Щях да се изкажа доста грубо по адрес на Бейби Дол, докато не разбрах кой всъщност играе ролята и само заради този мой любим филм ще се въздържа.
И така, пак да кажа, че"Sucker Punch: Измислен свят" е филм еталон по отношение на визуалните ефекти и филм провал по отношение на какъвто и да било смисъл в него. За огромно съжаление това ни показва как лъскавата опаковка не гарантира качеството в кутията.

2 коментара:

cinemascrotum каза...

Силни думи...
Също така и верни. Филмът е боза от класа.

Анонимен каза...

"Без вложен грам замисъл и предварителна идея."
Какво говориш бе!?
Виж това: http://parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/352-sucker-punch-.html

Публикуване на коментар