8/10/2011

Супер каша на 8-ма степен

Публикувано от Христо Василев |

"Супер 8" - един от сравнително новите филми, който вече дори не е в списъка със заглавия на кината, беше много любопитен за мен. Така и не намерих време да го гледам на кино и преди няколко дни останах приятно изненадан, че вече мога да си го сваля от торент тракерите. За пореден път, да живеят торент тракерите! Колкото и да не ги одобрявам по принцип...
Та.. ако си мислите, че в този филм има нещо суперско и страхотно, божее колко се лъжете. Направо се чудя от къде да започна. Първо не разбирам как хора като Стивън Спилбърг слагат името си до този, хм.. филм. Дори режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс ме изненадва доста неприятно. В крайна сметка всеки може да направи грешка, така че този път им го прощавам, но да не се повтаря!
И пак се връщаме към филма. Първата половина е толкова мудна и неясна, че чак скучна. А главните герои да бъдат само хлапета, е едно адски глупаво решение, според мен. Виждали сме филми с 13-14 годишни актьори, но те поне са били симпатични, а тук бяха по-скоро някак си отблъскващи. А и не видях да имат кой знае какви актьорски заложби, ноо няма значение. Продължаваме нататък. Филмът всъщност разказва историята на едно тъжно извънземно, което взело че намразило хората, тъй като не го пускали да си отлети за планетата от която дошло. Ама манджа с грозде направо. Та, то не бяха някакви измислени кървави сцени, някакви наченки за смешни лафчета и какво ли още не. Разбира се визията на извънземното се криеше чак до края, че видиш ли да се уплашим повече. Е, да ама не. А сърцето може да ви спре в момента в който едно от хлапетата повръща съвсем видно. Много яко, нали?

Изгледах го до края само, за да видя какви безумици още ще ни предложат. В един такъв момент си казвам - "Добре, че не отидох на кино". "Супер 8" е може би, един от най-слабите филми тази година. Баналната история вече не може да бъде интересна, трябваше да се потърси друг начин да ни представят за пореден път извънземния нашественик, дошъл ни на гости. В главата на сценариста е било пълна каша. Искали да покажат нещо, пък после се сетили за друго, та за трето. Пълен ужас! Дори в мойта глава е каша в момента, човек може да се почувства безумно след такъв филм. Горещо НЕ ви го препоръчвам!

0 коментара:

Публикуване на коментар