Въпреки, че истерията около новата част на Карибски пирати отшумява вече, казват по-добре късно, от колкото никога. Трябваше да спомена нещо за филма преди доста време, но пък така се случи, че нямах възможност да гледам филма на кино и за пореден път благодарим на торент тракерите. В интерес на истината Карибски пирати ме изгубиха като фен още някъде след втория филм. Не знам защо, но сякаш следваща част беше все по-малко интересна. Но със сигурност, абстрахирам се от това, че като цяло не съм почитател на поредицата, успяха да направят една добра трилогия. И си мисля, че там трябваше да свърши всичко. Бях леко изненадан от решението да има четвърта част, дори слуховете за нова трилогия. Някои от главните герои обаче, нямаше да вземат участие в новите части, което вече със сигурност не ми се понрави. По едно време дори се говореше, че самият Джони Деп може да не участва във филма, а все пак каквото и да си говорим но този филм се върти точно около него.
Но четвъртата част вече е налице. В България филмът се прие изключително добре като до момента вече събра над 2 млн. лева в бокс офиса. Явно филмът има твърда фенска маса у нас, но няма лошо.
Какво обаче ни показа този филм. Джони Деп, който както винаги беше страхотен, но сякаш малко изтъркан вече. Съвсем предсказуем и леко банален на места. Красивата Пенелопе Круз, едно от новите попълнения във филма със сигурност беше свеж полъх в поредицата. Страхотна игра, но малко кофти роля сякаш.

Иначе от към сценарии новата част беше доста изтъркана. Единствено русалките бяха нещо по-интересно и различно, но останалото съвсем предвидимо и на места скучно.
"Карибски пирати: В непознати води" не беше това, което искахме да видим. Но пък до някъде, беше това, което очаквахме. Въпреки доста голямата разлика в годините от последната част от тази, не видяхме нещо велико. Ако това беше първи филм за пиратите може би щеше да бъде много по-впечатляващ, но след три филма вече видяхме много по-добри битки и много по-интересни места.

Доста мудно действие на места. Дори не съжалявам, че не успях да гледам филма на кино. Да не говорим пък за така досадното, лично за мен 3D, формат който вече слагат за щяло и нещяло само и само да печелят пари. Не знам дали изобщо си вярват, че хората харесват 3D филми. Всъщност, да харесваме ги, но само когато са поднесени правилно. Едно различно изживяване, но понякога тръпка няма, а има само досадни и неудобно очила.
От тук нататък се надявам, че следващия филм за Карибски пирати ще бъде представен след достатъчно голям период от време и ще видим нещо епично, нещо ново и интересно. Личната ми оценка за филма е 5/10. Както се казва, нещата бяха на кантар. И пак да кажа - русалките са страхотни, надявам се да ги видим пак.

0 коментара:

Публикуване на коментар