8/23/2011

Седмица на сериалите: Комедия, Романтика

Публикувано от Христо Василев |


Първата рубрика в Direct NOW се нарича Седмица на сериалите. Хората по света си имат Седмица на модата, Седмица на не знам си какво още, тук за първи път въвеждам някаква рубрика изобщо, но пък може би няма да е последната. Както видяхте във въвеждащата публикация, разделил съм някои от най-известните сериали в лични категории. Днес започваме с Комедия, Романтика. Тук влизат четири сериала, повечето от които познати на широката публика. Единственото заглавие, което съм сигурен, че много от вас не са чували е именно "Колежани".
  
"Грозната Бети" / "Ugly Betty"
Година: 2006 - 2010
Сезони: 1|2|3|4
В ролите: Америка Ферера, Ерик Мебиас, Тони Плана, Ана Ортиз, Ашли Дженсън, Беки Нютон, Марк Инделикато, Ванеса Уилямс, Мишел Ури, Кристофър Горам, Ребека Ромийн
Награди: 2 Златни глобуса, други 42 награди и 85 номинации

Преди много, много години имаше една сапунка, която също се казваше "Грозната Бети", разказваща драмите на едно момиче, което стана красиво в последствие. Всъщност двата сериала нямат много общи неща. Американката продукция е доста по-добър вариант според мен. Амбициозната Бети, която не се съобразява с мнението на останалите се забърква в света на модата. Място, което е твърде неподходящо за нея, но може би само на пръв поглед. Това е един свят, в който на преден план е всичко повърхностно. Бети, обаче не се променя и успява за запази себе си по пътя към успеха. Четирите сезона според мен се оказа напълно достатъчни. Въпреки, че наистина харесвам сериала и ми се искаше да му се радвам още, идва един момент в който всичко се изтърква. Тук успяха да запазят свежото настроение до края. Един много цветен и забавен сериал, който няма да ви натоварва с нещо много смислено, по-скоро всеки един епизод ще ви накара да се отпуснете и за момент да забравите за проблемите. Едно доказателство, че бляскавите дрешки и хубава визия не винаги са най-важното, дори в света на модата. Бети, която отдаваше цялото си сърце на работата, показа, че да имаш душа е най-важното. Един изключително интересен персонаж, който през цялото време се опитва да помогне, дори на онези, които отказват помощта й. В сериала участва и страхотната Ванеса Уилямс, която именно тук се издигна и получи своята популярност. Ако обичате забавни, неангажиращи и колоритни филми, то това е сериалът за вас.

"Сексът и градът" / "Sex and the City"
Година: 1998 - 2004
Сезони: 1|2|3|4|5|6
В ролите: Уолъс Шоун, Евън Хендлер, Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис, Синтия Никсън
Награди: 8 Златни глобуса, други 37 награди и 126 номинации

Една от телевизионните класики в края на миналия век. "Сексът и градът" е един сериал, за който дори няма нужда да говоря, изобщо има ли човек който да не го е гледал?  Сигурен съм, че по-голямата част от женската аудитория, често си е мечтаела поне за малко да бъде част от историята на четирите приятелки. А именно историята от самото им запознанство и превръщането в най-добри приятелки. В сериала се засягат множество теми като любовта, секса, приятелството, семейството и разбира се - модата. Четири различни персонажи, които преминават през трудностите на живота. Каквото и да си говорим, това със сигурност не е повърхностен сериал, какъвто изглежда на пръв поглед. Ако се вгледаме по-дълбоко всеки може би ще открие малка част от себе си в лицето на главните герои. Един сериал, който може да наречем, че е еталон на съвременната жена. Четири години след края на сериала, през 2008 излезе и първият пълнометражен филм, а през 2010 се насладихме на екранизацията на втората част към филма. Продължението беше оплюто многократно, дори триумфира на наградите Златна Малинка - наградите за най-лош филм. За мен обаче филмът се беше много добър, съвсем в стил "Сексът и градът" - забавен и малко дързък. А какви бяха основните забележки, че главните героини вече са прекалено стари, за да играят тези роли. Та какво значи стари, нали всички остаряват? Не е ли именно това хубавото в този случай, ние проследихме живота им през последните 12 години. Не е ли точно това симпатичното, дори на тези години те не са загубили младежкия си дух, въпреки че вече са по улегнали. Виждаме едни дами, които вече знаят какво искат от живота. Слуховете за трети филм твърдят, че Сара Джесика Паркър категорично отказва да се снима отново след коментарите от втория филм. За това пък от HBO искат да пуснат продължение на самия сериал, което ще се казва "Дневниците на Кари", а след това ще гледаме и трети филм по кината, който ще ни разкаже за живота на главните герои преди тяхното запознанство, с нови и млади актриси, които да изиграят ролите на Кари, Саманта, Миранда и Шарлот. Но само времето ще покаже какво точно предстои, но мога да кажа, че "Сексът и градът" има какво още да ни каже и покаже.

"Клюкарката" / "Gossip girl"
Година: 2007 -
Сезони: 1|2|3|4|5
В ролите: Уолъс Шоун, Пен Бадгли, Блейк Лайвли, Чейс Кроуфорд, Тейлър Мамсън, Лейтън Мистър
Награди: 15 награди и 21 номинации

Един от сравнително новите и доста нашумяли сериали напоследък. Никой не знае самоличността на Клюкарката, но всички в този изключителен и сложен порочен кръг разчитат на нейния уебсайт и текстови съобщения за последните скандални новини. Нейната дразнеща, но печеливша философия е: "Ти си никой, преди да започнат да говорят за теб. Ти ме обичаш", пише тайнствената манипулаторка.
Богатите и често разглезени деца на високото общество в Ню Йорк са главните действащи лица в сериала. Драмите през, които преминават обаче, са често доста различни от тези на обикновените хора. Ако си богат - можеш всичко. Петият сезон на сериала ще стартира до няколко седмици, а до тук видяхме как същите тези деца израснаха и станаха младежи с доста по-големи проблеми от преди. Именно с този сериал изгряха звездите на  Блейк Лайвли (която е спрягана за една от главните актриси в третото продължение на "Сексът и градът", за което ви споменах горе) и  Лейтън Мистър. Нови интриги ни очакват и в новия сезон, до кога ще продължи всичко и ще разберем ли самоличността на клюкарката (която сякаш остана на заден план в четвърти сезон) предстои да видим.

"Колежани" / "Greek"
Година: 2007 -2011
Сезони: 1|2|3|4
В ролите: Спенсър Гремър, Кларк Дюк, Скот Майкъл Фостър, Пол Джеймс, Джеймс МакДормън, Амбър Стивънс, Дилшад Вадсария, Джейсън Закър, Арън Хил

И накрая, нещо което се надявам да ви се стори интересно - "Колежани". Един малко популярен сериал в България. Сериал който фокусира вниманието ни върху случващото се в измисления университет "Cyprus-Rhode". Група студенти се опитват да намерят своето място в университета, минаващи през минното поле на социалния живот там. Но кое в крайна сметка ще се окаже по важно за тях, да бъдат изрядни в колежа или да се забавляват вечер и да бъдат в общество. Междувременно в сериала се борят две общества, които постоянно се борят за това кое е по-доброто.
Един актуален филм за хора, които в момента преминават през същото. Университет, колеж, нови запознанства. Един свеж полъх към гръцката система на образование. Именно тези общества, които представляват отделни домове, събиращи хора с еднакви интереси. Може би сте гледали доста филми в които присъстват тези общества. Постоянните войни между тях, състезания и интриги правят сериала доста интересен. Най-вече можете да се докоснете до нещо, което тук в България си нямаме. Съвсем по младежки ще станете свидетели на множество луди купони, след което множество проблеми. Първите истински трепети на любовта и още много актуални неща. Горещо ви го препоръчвам, аз самият изгледах четирите сезона на един дъх и не ми беше достатъчно.


Ии така. Слагаме край на Ден 1 от седмицата на сериалите. Утре продължаваме с категория Драма.
В категорията за комедия и романтика могат да намерят място още множество сериали. Особено комедийните са вероятно най-голям брой. Както знаете не може да обърна внимание на всички тях само в една публикация, така че нататък ще си говорим пак. А ако някои от сериалите горе е непознат за вас, сега е момента да се запознаете. Надявам се, че мнението ми ще ви помогне да намерите новият си любим сериал или пък просто да си припомните забавни мигове от тези, които сте гледали.

0 коментара:

Публикуване на коментар