Случвало ли ви се е да видите заглавието на някой филм и той просто да не предизвиква никакъв интерес у вас. Всъщност това е тъп въпрос, разбира се че ви се е случвало. Да, обаче изведнъж някой ви го препоръча горещо този филм. Вие си го сваляте, но той седи тихичко в някоя папка и от време на време напомня на себе си, но така и не го гледате. Е, на мен ми се случва постоянно. Днес обаче, най-после дойде реда на един точно такъв филм. Става въпрос за "Агенти на съдбата".Дали контролираме съдбата си или невидими сили ни манипулират? На крачка от спечелване на място в американския сенат, амбициозния политик Дейвид Норис (Мат Деймън) среща красивата балерина Елис Селас (Емили Блънт), жена, като никоя която е познавал. Точно когато осъзнава, че се влюбва в нея, мистериозна организация решава, че двамата не трябва да бъдат заедно. Дейвид е изправен срещу самите агенти на Съдбата – хората от Бюрото по Нагаждане, които ще направят всичко по силите си, за да държат влюбените разделени. В лицето на малкия шанс, Дейвид или трябва да забрави за нея и да приеме (пред)определения си път, или да рискува всичко, за да прекърши Съдбата и да бъде с Елис.
Накратко оказва се, че има причина, защо понякога не можем да си намерим ключовете или пък просто се спъваме на улицата.
Напоследък сякаш блогът ми се превърна в едно негативно място, но това не се дължи на мен, а на слабата филмова продукция. Последните ми няколко публикации със сигурност не са никак положителни. Ето за това, сега дойде момента в който да ви кажа, че "Агенти на съдбата" е един чудесен филм. Страшно различен, дори почти нямаше изтъркани клишета, като изключим мотото, че любовта няма граници. Може да ви накара да се замислите, наистина ли трябва да оставяме съдбата ни да бъде контролирана от някой друг или по-скоро да си мислим, че всичко е предварително начертано. Всеки ден ние променяме съдбата си с решенията , които взимаме. За това трябва да сме сигурни, че само и единствено ние можем да определяме къде, как, кога. Не бива да позволяваме някой да влияе на решенията ни като ни казва какво е правилно и какво не.


Един филм, който е много далеч от простотията, плоския хумор или нелепата комедия. Един филм, в който всяко действие е точно на мястото си. Ако, обаче, и вие сте от тези, които напълно сте го изключили от списъка ви с филми, които бихте гледали, надявам се моето мнение да промени нещата. Сигурен съм, че не бихте съжалявали, ако го гледате. Едни ще намерят в него нещо повече, за други това ще бъде само един обикновен филм, но не пречи да опитате, за да разберете вие от кои ще сте.

0 коментара:

Публикуване на коментар