4/27/2012

В очакване на "Здрач:Зазоряване" - част 2

Публикувано от Христо Василев |


Честно казано не мислех да пиша повече за популярната вампирска преди премиерата на последния филм тази година, но след като се оказа, че интересът е наистина голям, няма как да пропусна. Освен това в първата публикация В очакване на "Здрач:Зазоряване" (която към момента е най-четената публикация в блога) обсъдихме някои далеч не толкова положителни неща. Неща, които все още мисля и в никакъв случай не се отмятам от думите ми. Но сега смятам за много по-разумно да кажем няколко добри думи за поредицата. Всичко това се дължи на това, че с първата част на Зазоряване нещата изплуваха и вече можем да говорим за истински филм, а не за някаква тийн романтика. Тук може да прочетете повече по въпроса, какво беше мнението ми след като гледах първата част от финала на сагата - Здрач: Зазоряване истинският вампирски филм? Да, дори и сега месеци след премиерата отново мога да потвърдя мнението си, че четвъртата част на филма се оказа далеч по-добра от предходните. Много по изпипана и добре направено от към режисьорски възможности. Все пак, ако сте чели първата част по темата може би сте разбрали, че дори и да имаш най-добрата история не света, не е задължително, че ще направиш добър филм по нея. Феновете естествено не обръщат внимание на тези неща и не гледат толкова обективно на нещата. Но това вече няма никакво значение, защото след години именно последните части ще са тези, за които ще се говори най-много. Първата част от финала на филма натрупа приходи от над 700 милиона долара, което е най-доброто постижение на сагата до сега. Според очакванията Зазоряване - част 2 би трябвало не само да надхвърли тези приходи, но и да се нареди до най-успешните филми на всички времена. Дали това ще се случи към момента можем само да гадаем, но изглежда хората, които работят върху филма никак не седят със скръстени ръце. В интернет вече се разпространява първият официален тийзер на филма, а през идните месеци рекламната кампания ще набира все повече сила.


Както се казва от цялата работа остана развръзката. Най-сладкото. Тук виждаме Бела по един много различен начин. Тя вече е вампир. Освен това нов колорит в сагата ще внесе и детето на Бела и Едуард - Ренесме. Едва ли ще четете тази публикация, ако не сте фен на поредицата и най-малкото не сте чели книгите, но въпреки това не смятам да разказвам подробно какво още ще се случи. Едно е сигурно - предстоят да се случат много, много интересни неща. Един плюс на това, че двете части на финала бяха заснети едновременно е, че и тук ще видим един филм на нивото на част 1. За жалост едва ли можем да очакваме нещо различно от към режисьорска игра или пък монтаж, но въпреки това, съм сигурен, че резултата ще е добър.
След като преди няколко месеца, когато написах първата публикация по въпроса бях оплют доста жлъчно от някои явно доста запалени фенове на сагата, които не успяха да вникнат в смисъла на думата ми, тук поне това не мога да кажа, че ще очаквам. Някой дори би си помислил, че ми плащат да рекламирам филма. Е, това за жалост, не е така. Но пък когато нещо е хубаво, то си е хубаво. Както съм казвал вече - Най-интересното предстои. Аз лично очаквам филма с огромно нетърпение, защото сега наистина има какво да се очаква.

Може да видите всички публикувани до момента снимки от "Здрач: Зазоряване - част 2" в галерията на официалната страница на Direct NOW във Facebook.

0 коментара:

Публикуване на коментар