2/05/2011

"Сърцеразбивач" - различното не винаги е интересно

Публикувано от Христо Василев |

Едно от новите романтични предложения, които излизат по кината в навечерието на 14-ти февруари, е френският филм "Сърцеразбивач".Алекс Липи (Роман Дюри), сестра му и мъжът й водят специален бизнес, целящ прекратяването на връзки при случаи, когато жената е „нещастна, без да го знае”.Екипът е нает от богат мъж, за да предотврати сватбата на дъщеря му. Проблемът е, че те имат само една седмица за изпълнение, а освен това, двете мишени изглеждат влюбени и напълно подходящи един за друг.
Не мога да отрека, че филмът предлага нещо различно от американските любовни истории. Но пък за сметка на това дали е толкова добро ? Дали сме свикнали с американските филми прекалено много, или ни е по-трудно да възприемем френската реч, не знам, но мудното действие на филма едва ли ще ви очарова. Вярно е, има доста интересни и различни моменти, но пък ненужно дългите сцени, в които не се случва почти нищо, могат да те отегчат почти до смърт. Няколко забавни сцени може да ви разсмеят, но не липсва и доста плосък хумор, който ви разсмива с глупостта си, не толкова със смешната нотка.


Като цяло през повечето време филмът може да изгуби интереса ви и таванът в киното ще ви се стори почти два пъти по-интересен. Прибавяйки и крайно несимпатичните актьори в главните роли, филмът определено не влиза сред любимите ми.
Но пък.. ако сте влюбена млада двойка, която търси точно такъв тип филми за празника на влюбените, то може би филмът ще ви хареса. И все пак, не забравяйте, че френска реч звучи през цялото време, така че ако не харесвате да слушате такава реч, то по-добре не отивайте. Не е от този тип филми, които задължително трябва да гледате на кино, дори по-добре да си го спестите. И все пак бих дал оценка 5/10, заради различния сценарий.

1 коментара:

Анонимен каза...

If ѕοmе onе dеsires exρeгt vіew on the topic
of blοgging afteгward i ѕuggеѕt hіm/her to go to see this wеbsite, Keeр up thе fаstidiοus worκ.


Нere іs my blοg рost - payday loans

Публикуване на коментар