Точно се прибирам от киното и бързам да ви споделя  емоция си, докато още не е отшумяла. Става въпрос за едно от премиерните заглавия тази седмица. "Burlesque" - с участието на Кристина Агилера и Шер. Филмът е едно ПРЕЖИВЯВАНЕ, което в рамките на два часа ви потапя в магията на културата Бурлеска.

Ето малко повече информация по този въпрос: Бурлеската не е просто въпрос на стил, а цяла култура, изпълнена с много еротика и стил, чийто преставления определено заслужават да се видят. Водейки началото си от 18 век, бурлеската възниква първоначално като театрално-сатиричен жанр. Тя се разпространява из цяла Европа и буквално разтърсва социалните норми с пищните си изпълнения.

Зашеметяващите изпълнения на Кристина ме караха да настръхна многократно. В ''Бурлеска'' Али Роуз /Кристина Агилера/ е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис, където съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес /Шер/. Някога клубът е кипял от живот и клиентите са се редяли на опашка, за да влязат, но сега Тес изпитва сериозни финансови затруднения.

Много танци, много музика и страхотни изпълнения. Изключително добре заснетите спектакли те потапят в света на красивия мюзикъл. И точно, когато си мислиш, че след като Кристина ти е взела акъла с изпълнението си на "Tough lover" и просто няма повече от какво да се изненадаш, Шер изпълнява "You havent seen the last of me" така както само тя може. След като се поразрових за малко информация за филма из интернет разбрах, че Шер изпълнява песента на живо, пред камерите по време на снимките. Няма такъв талант, няма такъв глас. Изненадата за мен дойде и от това, че самата Шер има завидни актьорски умения и по никакъв начин не можеш да кажеш, докато гледаш, че тя не е актриса. Това, което е малък минус за филма и по-слабата игра на Кристина Агилера, но в крайна сметка, чувайки изпълненията й, определено й прощаваме.

Няма как да не засегна и сценичните костюми. Всяка дреха, всяка прическа, дори грим бяха толкова добре съобразени с ретро стила на Бурлеската и всяка една визия на момичета седеше точно на мястото си.
Страхотен подбор на актьори, гледайки сякаш си казваш, това са точните хора, всеки друг не би седял на място. Не само симпатични и харизматични, но и красиви.
И ако и вие като мен останете впечатлени от целия този великолепен спектакъл, след като потърсих малко, установих че и в България може да гледаме шоуто на Бурлеската (е, не това от филмът разбира се), подобни шоу програми са се провеждали в София и е само въпрос на време да се случат отново. Дали пък не си заслужава да видим нещо подобно и на живо? Не знам, вие ще ми кажете, след като сте отпили глътка "Burlesque", режисьорският дебют на Стийв Антин.
И после ми кажете, че липсата на номинация за музиката и изпълненията от филма в надпреварата за Оскари-те тази година е справедлива, няма такова нещо...

0 коментара:

Публикуване на коментар