1/29/2011

Ужас, просто

Публикувано от Христо Василев |

Тъй като започнах с драмите реших, че няма да е зле да обърна внимание на няколко филма от всички жанрове. Днес ще мина през ужасите, защото знам, че имат доста фенове. Аз самият не обичам ужасите като цяло, но пък има някои добри. Лично аз не си падам по гнусарските истории в които през целия филм се режат крака и ръце (макар, че признавам гледах последните две части на SAW и то на кино, но явно понякога ми харесва, но се случва рядко).

 Започвам с любим мой филм. "Final Destination" / "Последен изход" (2000) и неговите няколко продължения. Най-добрите от поредицата са първата и втората част , разбира се, но за фенове на филма и другите са интересни. Първоначално беше казано, че филмът ще е трилогия, но миналата година излезе четвърта част, а за тези от вас, които не знаят наскоро приключиха снимките на петата част като от откъса който се върти из интернет изглежда обещаващо.Ето и малко за историята от първата част, която продължава да се развива в следващите:
Заминаващ клас колежани за Лондон са на летището чакащи полета си.Едно от момчетата получава ужасно видение в самолета преди да излети,как самолета тръгва и се взривява във въздуха веднага щом излети, след което всички умират по брутален начин в самолета.Сабуждайки се и вярвайки на своето видение, момчето слиза от самолета и повлича със себе си още 6 съученици.Вдигнали скандал на летището, приятелите се разправят един с друг,докато в един момент самолета набира височина и се взривява във въздуха над летището, както във видението на хлапето......Изпаднали в паника и смаяни как е възможно всичко това да е истина,слезлите от самолета се радват и са щастливи че са живи,но щастието им няма да трае дълго.Скоро останалите живи от полет 180 ще разберат какво е страх и смърттa да е по петите им.Загадачна сила ги избива един по един по брутални и кървави начини.Изплъзнали се от плана на смъртта,като са слезли от самолета където им е било писано да умрат,сега смъртта е по петите им, убивайки ги.
Не мога да кажа, че ще останете много уплашени от този филм, но си заслужава гледането. Четвъртата част беше в така модерният 3D формат, както изглежда това ще се случи и с петата.

Още едно заглавие, което ми направи впечатление през изминалата година е "My Soul to Take" / "Изкормвачът" (2010). Много малко популярен в България, заради прожектирането в много малък брой избрани кина в страната, дори бих казал цял късмет, че изобщо стигна до българските екрани, но съвременната история на легендата за изкормвачът или по-скоро може да я наречем историята за синът на изкормвачът.

Доста стряскащи моменти придружени с 3D ефектите може да се каже, че ще останете доволно изплашени от този филм. Въпреки, че другите популярни филми за Изкормвачът биха ви се сторили доста по-интересни. 

Признавам малко ми беше трудно да реша кои филми точно да включа, но не защото има много между които да избирам, а по-точно това , че не съм запознат толкова от близо с този жанр. И все пак "House of Wax" / "Къщата на восъка" (2005) е един доста добре направен филм на ужасите. Премерена доза гнусни моменти и доста страшни кадри, един от филмите от които ще останете доволни.  Влезнеш ли веднъж в къщата, ще се превърнеш част от нея... За шестима приятели започналото като обикновено пътуване за уикенда, се превръща в ужасяваща борба на живот и смърт в “Къщата на восъка”...
Със сигурност по-нататък ще отделя още време за филмите на ужасите, но към този момент това е което предлагам и препоръчвам. Тези дни ще отделя внимание и на няколко филма от жанр фентъзи и комедия :)




2 коментара:

Ginger Cookies каза...

Ужас просто, хахаха:)
Поздрави за публикацията:)

Нели каза...

Аз също не харесвам ужаси, но мога да кажа, че доста интересни филми си ни предложил. Първият ми грабва вниманието, може да го гледам. За вторият мога да кажа, че е има много кръв и много стряскащи моменти, но като сюжет и изпъление ми се видя слаб. Интересна информация си ни дал, ще чакам да пуснеш още такива публикации. :)

Публикуване на коментар